Reviews

De Lyme gerelateerde klachten beperkte mij enorm in mijn dagelijks leven. Ik wilde hier zo graag vanaf. Maar hoe genees je eigenlijk van Lyme? Hoe kom je van al die verschrikkelijke symptomen af?

Ik kwam erachter dat de weg naar genezing voor velen een enorme zoektocht is en voor iedereen anders. Voor Lyme bestaat geen pilletje dat iedereen beter maakt. In zekere zin moet je het zelf doen. Dit ‘zelf doen’ omvat meer dan alleen het vinden van de juiste behandelaar en behandeling.

Erik en Tessa, beide Lyme ervaringsdeskundigen, hebben mij naast de zelfhulp-behandelingen op maat ook hierin de weg gewezen. En dat alles in stappen waarbij ik me veilig voelde en waarvan je het idee had dat ik ze aan kon. Ik ben Erik en Tessa enorm dankbaar voor mijn enorme verbetering in kwaliteit van leven. Ook het contact en begrip van de groep is echt van onschatbare waarde voor mij geweest.

Liefs, Marije

Zolang ik me kan herinneren voelde ik mij anders dan anderen. Ik had altijd wel last van iets en hoe ouder ik werd des te duidelijker het werd dat ik niet meer mee kwam.
Niet qua groei, niet qua gewicht, maar ook niet met leuke dingen doen. Leuke dingen waren niet leuk, ik werd overal ziek van en ging mij steeds meer terugtrekken in mijn eigen wereld. Een wereld van pijn, angst en veel stress, want meedraaien met het gewone leven kostte mij enorm veel moeite. Op den duur zoveel moeite dat ik me geen raad meer wist.

Vanaf dat ik 3-4 jaar ben wisten mijn ouders ook dat er iets mis was. Zij bezochten vele artsen en therapeuten, gingen ziekenhuis in en uit, maar niemand kon vertellen wat er met mij aan de hand was. Dat mijn lichaam onder spanning stond was wel duidelijk. Zelf dachten mijn ouders aan Lyme, maar dit werd in het ziekenhuis getest toen ik 8 was. Het was geen Lyme en zo tastten wij weer in het duister. Intussen
werd ik onzeker, want hoe kon het zijn dat ik me zo ontzettend naar voelde terwijl er eigenlijk niets aan de hand was?

Per toeval ontdekten
wij dat ik de ziekte
van Lyme had

Net voordat ik 12 jaar werd, in december 2017 werd het leven mij te veel, ik kon niet meer. De zoektocht ging gelukkig wel door en per toeval ontdekten wij via een bioresonantie therapeut dat ik wel degelijk de ziekte van Lyme had. En een heleboel co-infecties. Ik was opgelucht, eindelijk was duidelijk dat mijn ellende een oorsprong had en dat hier iets aan gedaan kon worden. Meteen voelde ik dat de bioresonantie veel impact had op mijn lichaam. Na een aantal behandelingen gingen we op zoek naar een arts die officieel de diagnose kon stellen, want inmiddels was naar school
gaan niet haalbaar meer. Ik deed bloedonderzoek en kreeg een diagnose en was inmiddels gestopt met de behandelingen bij de bioresonantie therapeut. Omdat het aan leek te slaan wilde ik verder met de bioresonantie behandelingen.

Mijn ouders hebben heel internet afgezocht en toen mijn moeder de verhalen van Erik en Tessa las barstte ze in tranen uit en vertelde mij dat wij naar Amstelveen zouden gaan. Deze mensen begrepen mijn gevecht, mijn verdriet en frustratie en die van mijn ouders zei ze. De dag dat ze Tessa sprak was ze zo blij dat iemand haar begreep en maakte direct een afspraak. Zo gezegd zo gedaan. De eerste keer dat ik naar Amstelveen kwam had ik overal moeite mee. Met lopen, met denken, met eten, met slapen. Ik had heel veel last van ernstige spiertrekkingen. Ik woog met mijn 12 jaar nog geen 26 kilo. Mijn lichaam was zo vermoeid, ik kon mijn eigen jas niet uittrekken. Wij werden zo fijn opgevangen door Tessa en Erik! Wij bleven maar vragen stellen en praten, want wat is het fijn om na meer dan 10 jaar met mensen te praten die hetzelfde hebben ervaren.

Nu, anderhalf jaar later, ben ik een ander mens geworden! Het leven is leefbaar, ik doe bijna weer volledig mee! Misschien ben ik wat klein en wat dun (maar inmiddels wel de 30 kilo gepasseerd!) voor mijn leeftijd en iets sneller moe. Maar ik ben mezelf geworden, ik wist niet wie ik was. Dat weet ik nu wel. Ik ben een jongen die compleet gaat herstellen van Lyme, die met plezier en energie het leven tegemoet gaat. Iemand die weet hoe zwaar een strijd kan zijn, maar hier van geleerd heeft. Ik ben een doorzetter. Op de groep praat ik met groepsgenoten.

Al ben ik pas 14 jaar, ik tel mee en wij huilen, lachen en strijden samen. Deze omgeving heeft mij zelfvertrouwen gegeven en mij geholpen vertrouwen in mijn lichaam te krijgen. De zware start van mijn leven heeft mij gevormd en ik zie mijn struggle als een ervaring die mij rijker gemaakt heeft. Ik heb mensen ontmoet die ik nooit ontmoet zou hebben, ik ben op plekken geweest waar ik anders nooit geweest zou zijn.

Vanuit de grond van mijn hart:

bedankt Tessa en Erik, jullie zijn helden!

Naïm Abed

Ik ben ze tegen het einde van mijn Lyme verhaal, rond jaar 8, pas tegengekomen en wou dat ik ze vanaf het begin had gekend. Wat een fijne plek (en een fijne natuurlijke manier van Lyme aanpakken met behoud van de kracht van je lichaam).

Tess en Erik hebben met de Lyme Zelfhulpgroep een mooie, positieve en veilige plek gecreëerd voor mensen met Lyme om samen beter te worden en daarnaast ook nog gehoord en gezien te worden. En vaak wordt er ook nog gelachen. Soms een traantje gelaten. Er is ruimte om echt te zijn en ervaringen worden gedeeld in liefde.
Ik heb er veel geleerd en het heeft me geholpen om van het laatste stukje Lyme af te komen.

Ik ben Tess en Erik dankbaar dat ze zich inzetten voor mensen met Lyme. Dit na hun eigen jarenlange tocht hiermee. Wat een lieve schatten!
Dankjewel voor jullie mooie energie, begrip, luisterend oor en wijsheid.

Liefs Anna Hu

In de zomer van 2013 heb ik meerdere tekenbeten opgelopen. Ik ben naar de huisarts gegaan en omdat er geen rode kring zichtbaar was had ik volgens hem absoluut geen ziekte van Lyme. Ik ging met een goed en opgelucht gevoel naar huis.

Hevige ‘messteken’
in mijn
rug en linkerbeen

Echter al vrij snel kreeg ik allerlei uiteenlopende klachten: koorts, spierpijn en tintelingen in mijn handen en voeten. Ik ging weer terug naar de huisarts en kreeg een antibiotica kuur van een week. Hierna voelde ik mij beter en ging er dus vanuit dat de kuur zijn werk had gedaan. Dit was in juni en in januari daarop kwamen alle klachten, drie keer zo erg, weer terug. Daarbij kreeg ik regelmatig last van hevige ‘messteken’ in mijn rug en linkerbeen en intensieve gewrichtspijn.

Een jaar lang volgden onderzoeken, van een MRI tot een lumbaal-punctie (hersenvocht afnemen) tot bezoeken aan het reumacentrum. Ik ging ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Steevast kreeg ik te horen: je bent een jonge vent, met een drukke baan als projectmanager en net vader van je eerste kindje dus het zal wel stress zijn. Als je zoiets een keer hoort denk je nog oke, maar als je dat ieder bezoek te horen krijgt voel je je afgescheept. Door de onwetendheid voelde ik mij niet serieus genomen in de reguliere zorg. Dat deed mij veel pijn, letterlijk en figuurlijk.

Zelf dacht ik nog steeds dat het Lyme zou kunnen zijn en ik ben verder gaan speuren. Uiteindelijk kwam ik bij een medisch instituut in Duitsland terecht, en uit die onderzoeken bleek het inderdaad Lyme te zijn. Na het horen van deze uitslag was ik vooral ‘opgelucht’ dat ik na de lange onzekere zoektocht eindelijk wist wat ik had.

Bijna tegelijkertijd met deze uitslag gebeurde er ‘iets toevalligs’. Mijn vader leest op zaterdag De Telegraaf en op 11 april 2015 kwam hij met de krant naar ons toe. Hij had een interessant artikel gelezen van iemand die jarenlang Lyme had en er vanaf was gekomen dus ik moest het eens lezen. Toen ik de foto bij het artikel zag dacht ik: hee die ken ik, dat is Tessa Gerrits, een oud studie-genootje van het HBO. Ik heb meteen telefonisch contact met haar opgenomen en zo ben ik bij de Lyme Zelfhulpgroep terecht gekomen, waar zij groepsbegeleider is.

Bij de eerste afspraak vond ik de zelfhulp-behandeling eerlijk gezegd nogal abacadabra en stond er daardoor wat sceptisch tegenover. Maar ik dacht: ik ben altijd positief ingesteld ik ga het zelfhulp-behandel traject gewoon proberen. De eerste periode voelde ik mij na de zelfhulp-behandelingen beroerder, had meer pijn dan voorheen. Maar ik wist, dit hoort erbij, dit is een normale reactie van het lichaam dus ik moet er doorheen.

Daarnaast ben ik ook anderen factoren aan gaan pakken: dagelijks supplementen nemen, gezonde shakes maken, minderen met koffie, en vooral geen suikers en dus ook geen frisdranken meer. En ik ben goed op mijn voeding gaan letten. Samen met mijn vriendin hebben we letterlijk de ongezonde dingen uit huis gehaald en gevuld met gezonde voedingsmiddelen. Na verloop van tijd ging het steeds beter.

Volledig
klachtenvrij

Van 7 slechte dagen per week werden het er 6, naar 5, naar 4 etc. Totdat het alleen weer goede dagen werden en nog steeds zijn! Ik ben inmiddels een paar jaar verder en volledig klachtenvrij. In het begin ging ik wekelijks naar de zelfhulpbehandeling, dat werd toen tweewekelijks en 1 keer per maand. Daarna ging ik af en toe nog eens voor een APK’tje en 2 jaar geleden ben ik voor het laatst op de groep geweest. Het voelde voor mij dat ik op de groep met open armen werd ontvangen.

Er was meteen een klik, een positief gevoel gevoel en ik voelde me eindelijk serieus genomen. Het voordeel is dat je daar merkt dat je niet de enige bent, dat we ervaringen uitwisselden en elkaar praktische tips gaven. Je maakt elkaar sterker, letterlijk.

De tijd die je er doorbrengt is toch een onderdeel van je leven en ik vond het gezellig om het met elkaar ook over de dagelijkse dingen te hebben, en niet alleen over het ziek zijn. Wat ik een lastig verhaal blijf vinden is het onbegrip en onwetendheid van de mensen om mij heen. Mijn vriendin en directe familie hadden begrip maar voor anderen was dat moeilijker op te brengen. Want je zag niks aan me en Lyme, ach dat valt wel mee toch?

Dat vond ik zo fijn, dat ik op de groep niks duidelijk hoefde te maken. Iedereen heeft eenzelfde ervaring en hier luisterden de mensen en begrepen zij me. Dat de mensen van de groep en de twee begeleiders met je samen staan om uit de Lyme te komen. En vanuit hun ervaring een relatie opbouwt die gelijkwaardig is en niet voelt als arts/patiënt-verhouding is een ontzettend prettige opzet.

Ik heb meer mensen beter zien worden en dat sterkte mij. Je moet doorzetten en in je eigen kunnen geloven, en hopelijk sterkt mijn verhaal weer anderen om te zien dat je er positief uit kunt komen.

Martijn N.

In 2015 kampte ik al een paar jaar met bizarre lichamelijke klachten. Inmiddels had ik vele artsen gezien maar niemand kon mij helpen.. Ik was ten einde raad. In het ‘alternatieve circuit’ ontdekte ik dat het mogelijk de ziekte van Lyme kon zijn. Pas toen realiseerde ik mij de rode kring op m’n scheenbeen waarvoor ik in 2012 bij mijn huisarts zat. Na dat consult ben ik zonder antibiotica naar huis gestuurd. Een scala van klachten volgden enkele maanden later..

Gelukkig belandde ik bij Erik en Tessa, deze 2 ex-Lyme patiënten (en inmiddels experts) hebben mij geweldig ondersteund. Ik heb een tijd niet kunnen werken maar na een aantal maanden verbeterde mijn situatie, ik werd weer een beetje mens..

Ik ben van mening dat eenieder die een holistische en disciplinaire aanpak toepast beter zal worden. Het kan een lange weg zijn. Behalve ik zijn er meerdere patiënten weer aan het werk, velen voelen zich herboren.

Ik geloof dat deze ‘speciale frequentie/licht therapie combinatie’ de toekomst is op het gebied van het bestrijden van infectie ziekten. Het zou meer positief aan en in het licht mogen komen!

Erik en Tessa, nogmaals dank voor alles!

Lieve groet van Tijn

In de rust die je uitstraalt neem je zooooveel mee.
Daar ben ik zo blij mee.
Xxx

Diana

Voordat ik hier op de Lyme Zelfhulpgroep kwam, had ik al 12 jaar last van lichamelijke en mentale klachten. Sinds 3 jaar weet ik dat ik de ziekte van Lyme heb!
Voor zowel mijn lichamelijke als mentale klachten ben ik bij verschillende behandelaars onder behandeling geweest, zowel regulier als alternatief. Deze behandelingen, waaronder fysio, psychologie, frequentietherapie, acupunctuur, bioresonantie en tassen vol met suppletie hebben mij maar voor een klein deel geholpen.

Het mooiste wat ik hier geleerd heb
is de aanpak naar een mentale verandering

Ik wist en heb dat ook ervaren, dat je veel zelf kan bijdragen aan je genezingsproces en toch kun je het niet alleen. Het is zo’n moeilijke ziekte waar je ook mentaal aan onderdoor gaat. Door op internet te zoeken ben ik bij de Lyme Zelfhulpgroep terecht gekomen. Het is zo fijn als je mensen treft die zoveel kennis hebben en het met je willen delen. Ze zijn enorm openhartig en geven de veilige thuishaven, waar ik en ik denk ook vele anderen, op zitten te wachten. De gastvrijheid, een luisterend oor en de huislijke sfeer maakt dat er zoveel vertrouwen is in deze bijzondere mensen. Ze geven mij het gevoel dat ik mezelf mag zijn en ook mag meedenken in het hele proces.

De apparatuur die beschikbaar wordt gesteld is fantastisch, vooral de BTN-2 (stress deblokkering). Dit maakt dat de andere zelfhulp behandelingen beter door het lichaam worden opgepakt. Ik vind het zo bijzonder wat dit apparaat doet dat ik zelfs mijn eigen klanten er kennis mee wil laten maken. Zolang er stress is is het haast onmogelijk om te kunnen genezen, waardoor dit apparaat een belangrijk onderdeel is bij behandelingen en dus ook bij de ziekte van Lyme.

Het mooiste wat ik hier geleerd heb is de aanpak naar een mentale verandering. Ik vond het moeilijk om grenzen aan te geven, geen nee kunnen zeggen, niet in mijn kracht staan, zwaarmoedig over beslissingen denken, geen keuzes op gevoel maken en angst hebben om ziek te blijven.

Al deze gedachten en overtuigingen zijn in proces, in veranderingen, dankzij Tessa en Erik maar ook door het contact met lotgenoten op de groep. Ik word zoveel sterker en krachtiger. Het leerproces is fantastisch en ben jullie heel erg dankbaar dat jullie de steun geven om dit te kunnen doen!

Liefdevolle groet Melissa

In de loop van mijn behandeling tegen lyme kwam ik Tessa tegen, wat in eerste instantie erg gezellig was. Zij nam mij serieus, alsof ik de enige was die er op dat moment toe deed. Doordat zij zelf lyme heeft gehad hoef je haar niet uit te leggen wat begrippen als;- hopeloos, hulpeloos, moedeloos, geïsoleerd raken, afwijzende houding van artsen, onbegrip van de omgeving en uitzichtloosheid -, voor een pijn geven.

Haar begrip voor de situatie is van groot belang en haar heldere kijk op hoe je er op dat moment voor staat en op je toekomst die voor je mag liggen is zo bemoedigend.

Tessa is een goed voorbeeld van/voor lyme patiënten die haar leven, haar carrière langzaam kapot zag gaan door lyme maar weer heeft weten op te bouwen, tenminste dat is ze voor mij!!!

Jolanda

Toen ik bij de Lyme Borellia Zelfhulpgroep binnen kwam was ik op de weg terug, dacht ik. Moest alleen nog even van die Lyme afkomen. Dat deze weg niet terugging maar veel verder zou reiken, dat had ik mij toen niet kunnen voorstellen.
Het voelde al zoveel beter dan de jaren daarvoor, wanneer ik vaak levenloos was met een mooie ballonbuik en legio aan andere klachten. Het ziekenhuis bestempelde dat als Prikkelbaar Darm Syndroom. Met voeding en meditatie kon ik daar vooruitgang in boeken, maar het was altijd meer behelpen dan genezen. Een echte switch kon ik niet maken.

Via de Chinese geneeskunde (TCM) ervaarde ik voor het eerst hoe het lichaam terug in zijn balans te plaatsen is en de rol van onze emoties en organen daarin. Een euforie. Maar liep daarna compleet vast.
Alternatieve behandelaars constateerde een tal van bacteriën en virussen, waaronder ook Borelia (Lyme) soorten. Als onwetende op dat gebied ben ik toen gestart met een aantal middelen hiertegen. Dit was: quite the ride.

Een echte switch
kon ik niet maken

Het gevolg was dat ik een heel stuk beter ging dan daarvoor. Mijn darmklachten verdwenen en wanneer ik er was dan was ik er ook! Maar ik sliep meerdere malen op de dag, spieren in met name de benen/enkels deden vaak niet mee. Zeker wanneer ik de middelen niet gebruikte, was ik een emo-wrak. Het waren enorme pieken en diepe dalen. Een ontgifting die vooral mijn zwakkere lever niet fijn vond.

Toen ik via via het nummer van Tessa kreeg voelde het vanaf het eerste gesprek al goed. Frequenties en fotonen, dat kende ik, maar dit was andere koek.

Deze mensen waren
next-level bezig

Ik ging op vlakken vooruit. Het eerste wat opviel was mijn geheugen. De wolk verdween en opeens had ik geen boodschappenlijstje meer nodig en een afspraak bleef haarfijn in mijn hoofd. De spieren vertoonde ook verbetering. Tegelijkertijd ging ik ook achteruit. Ik werd weer enorm moe en prikkelbaar, overgevoelig. Direct na een zelfhulpbehandeling voelde ik me gewoon echt vaag. Ondanks dat ik weer veel moest slapen en andere reacties van mijn lichaam kreeg, wist ik dat het goed zat. Ik begreep voor het eerst in al die jaren echt waar ik mee bezig was. Alles viel op zijn plaats. Zelfs van ver voor mijn darmklachten. Hier zit de kracht van het systeem fotonen icm. resonantie. Het brengt je terug bij je zelf. Daar waar de verandering plaats vindt.

Mijn darmklachten
verdwenen

Maar voor mijn omgeving was het lastig te begrijpen: “Waar ben je mee bezig?” “Lig je weer op bed?”
Op de groep is dat begrip er wel. Buiten Erik en Tessa die hebben ervaren hoe het is, zit je met allerlei soorten mensen van alle leeftijden met langdurige klachten, die het ontgiften aangaan. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft zijn eigen lessen daarin, maar er zijn wel gelijkenissen in reacties of symptomen te trekken. Het was ook gewoon goed om te horen hoe zij het ervaren en daarmee omgingen. Naar elkaar luisteren en advies krijgen en geven is een belangrijk onderdeel van het hele traject.

Met ongekende
toewijding en passie

Nu zo’n 2 jaar later kan ik met zekerheid zeggen dat ik op elk mogelijk gebied vooruit ben gegaan. Ik ben weer levend als ooit tevoren. Fysiek en mentaal supersterk. Bekend met de signalen en weet precies wat ik wel en wat ik niet kan doen. En dat kader van wel kunnen wordt alsmaar groter.

Paar weken terug ben ik voor het eerst sinds 11 weken weer bij de groep geweest. De ontgifting gaat nog door maar het vormt geen belemmering meer voor mij. Na al die jaren in de angstige paniekstand (fight-or-flight) te hebben gestaan is het nu cruisen. Maar wel met scherpte en bewustzijn ;).

Bij deze spreek ik ook mijn waardering uit voor Erik & Tessa. Erik met zijn ongekende toewijding en passie voor alles dat wat het menselijk lichaam is en daar omheen gebeurt. Tessa voor al haar begripvolle steun dat onmisbaar is in ieder zijn proces.

Bedankt!

Maikel

Dag lyme coach, thx voor je luisterend oor de voorbije maanden.
Veel succes met de uitbouw van jullie Zelfhulpgroep.

Krist’l

Het eerste rare wat ik merkte was oorsuizen, 10 jaar geleden. Na een langere periode van vermoeidheid werd d.m.v. bloedonderzoek Lyme en Pfeiffer geconstateerd. Ik kreeg 6 weken doxycycline en volgens de huisarts moest het dan over zijn.
Door de jaren heen kreeg ik steeds meer last van grieperigheid, vermoeidheid, lamme armen, en verergering van mijn bronchitis en slechte darmwerking. Ik kreeg allerlei bloedonderzoeken, daar kwam nooit iets bijzonders uit. Als ik er met de huisarts over sprak zei ze dat mijn klachten psychisch waren. Dat ging zover dat er uiteindelijk gezegd werd dat ik me maar moest laten opnemen.

Mijn Lyme
is WEG!!!

Daarna heb ik verschillende dingen geprobeerd op het alternatieve pad. Op een gegeven moment constateerde een diëtiste dat ik nog steeds Lyme had. Weer probeerde ik van alles, o.a bioresonantie, Asyra, darmspoelingen en ozonbehandeling. Ik had het idee dat ik er niet verder mee kwam.

Uiteindelijk kwam ik door zoeken op internet terecht bij Erik Noteboom en Tessa Gerrits, bij de ‘Lyme Zelfhulpgroep Nederland’. Wat mij aansprak was de door Erik ontwikkelde apparatuur die bij de zelfhulp-behandeling gebruikt wordt en het feit dat Erik en Tessa zelf door deze biofotonen en bioresonantie behandeling van Lyme genezen zijn. Ook dat je met de behandeling in een lotgenoten groep zit sprak mij aan.

In de afgelopen 14 maanden heb ik heel veel waardevolle informatie gekregen van Erik, Tessa en lotgenoten. Veel tips over voeding en supplementen, heel veel inzicht in het/mijn leven.
Wat heel fijn was was dat Tessa altijd bereikbaar was op momenten dat het even niet ging.

Mijn Lyme is WEG!!!

Lieve Tessa, Erik en lotgenoten, heel veel dank voor deze waardevolle reis.

Sasja

Puur, oprecht & liefdevol! X

Annelie

In 2009 werd ik ziek, ik werd heel erg moe, kreeg last van mijn hart, slaapproblemen, last van stemmingswisselingen en mijn geheugen, ik kon bijna niks meer onthouden. Ik ging ermee naar de huisarts en er kwam niet uit dat het Lyme was, hoewel daar wel op onderzocht was. Uiteindelijk kreeg ik 8 maanden later te horen bij de internist dat het Lyme was en werd ik daarvoor behandeld. Ik kreeg antibiotica maar dat bleek al niet meer voldoende, je bent dan al zover met de Lyme dat dat niet meer genoeg werkt.
Toen ben ik aan het zoeken gegaan, ik heb wat alternatieve dingen gedaan. Op een gegeven moment werd ik doorgestuurd naar Duitsland, voor een behandeling met antibiotica middels een infuus. Daar knapte ik wat van op voor 2 weken en toen werd ik nog zieker dan ik al was. Ik ben verder gegaan met mijn zoektocht, ben naar verschillende soorten artsen geweest en heb meerdere kuren gevolgd.

Kreeg last van mijn hart,
slaapproblemen,
last van stemmingswisselingen

Toen kreeg ik van een bekende een kranten artikel uit de Telegraaf waarin een succes verhaal stond van Tessa Gerrits. Dat stuk heb ik doorgelezen en ik dacht als ik iets anders wil gaan doen dan is dat denk ik wat ik moet gaan doen. Op dat moment was ik nog met een kuur bezig, daar ben ik mee doorgegaan maar uiteindelijk toch maar mee gestopt en terecht gekomen bij de Lyme Zelfhulpgroep. Ik had daar direct een goed gevoel bij, dat dit was wat ik nodig had. Geen antibiotica meer maar een natuurlijke manier van genezen van al je kwalen. Daar had ik van het begin een goed gevoel over, dat dit goed was. Ik merkte direct dat de zelfhulp behandeling wat deed, mijn slaap verbeterde. Mijn darmen liepen niet goed en die begonnen na een zelfhulp behandeling weer beter te lopen.

Groepsverband
werkt heel goed

Ik kreeg van een bekende een artikel uit De Telegraaf waarin een succes-verhaal stond van Tessa Gerrits. Ik dacht als ik iets anders wil gaan doen dan is dat het. Ik kwam als een zombie binnen en ik kan iedereen deze zelfhulp-behandeling aanraden.

Ik zit er nu meer dan een jaar. Ik kwam als een zombie binnen en mijn gezondheid is stukken verbeterd. Ik kan iedereen, die een vorm van Lyme heeft, deze zelfhulp-behandeling aanraden. Er is niet alleen resonantie maar ook fotonen, de Bionic 880, en in combinatie met het LTN-4 Pro systeem werkt dat heel goed. De ervaring die aanwezig is en de kennis van Erik Noteboom heb je echt wel nodig.

Het gaat nu heel erg goed met me. Qua energie ben ik van 40% naar 90% gegaan en het werken als zelfstandig ondernemer gaat mij weer goed af. Dat deed ik op uithoudingsvermogen/ karakter en dat gaat nu op de energie die ik heb. Ik merk nu waar mijn grens ligt en wanneer ik er overheen ga. Voorheen voelde ik dat niet, door mijn algehele lamlendigheid.

Het groepsverband werkt heel goed, je zit met soortgelijke mensen die zelf ook in dezelfde lijn denken. Niet jou de put inpraten, wat allemaal niet heeft geholpen en niks voor ze heeft gedaan maar ze hebben een aansporende werking. Met de groep bij elkaar zitten werkt heel positief.

David

Zelfgenezingstechniek van deze tijdgeest, coaching vanuit eigen ervaring, aandacht voor de mens en bewustwording hoe om te gaan met je lijf is een weg van genezing.
Zelfhulpgroep Nederland is een begrip van deze tijd waarin je zowel samen als alleen sterk leert te staan en nog mooier…van jezelf leert houden.
Dankjewel proces, Erik, Tessa en mezelf!

Tanja

Lekker met beide benen op de grond en in rust aanwezig.
Stille kracht!

Martina

Mijn naam is Hans, ik ben 39 jaar oud, privé bankier en woon in Antwerpen, België. In totaal ben ik 4 jaar heel erg ziek geweest. Het heeft 2 jaar geduurd alvorens ik de juiste diagnose kreeg (Lyme). Wist ik veel dat de juiste diagnose nog maar het beginpunt was van alweer een slopende zoektocht naar de juiste behandeling. Ik heb jarenlange strenge diëten gevolgd, ongeveer 8 maanden (IV) antibiotica gekregen, fytotherapie gevolgd, tientallen dokters, specialisten en allerlei therapeuten afgelopen, en werkelijk alle mogelijke behandelingen onderzocht en geprobeerd – niets hielp permanent – mijn gezondheid bleef achteruit gaan.

Ik verloor werk, lief, spaargeld, appartement en mijn sociaal leven was onbestaande allemaal door deze onvoldoende (h)erkende vreselijke ziekte. Wanneer ik niet te uitgeput, te duizelig of te zwak was las ik alles wat ik kon vinden over Lyme maar vond geen remedie die hielp. Net voordat ik bij lymeborreliazelfhulpgroepnederland terecht kwam ging het zo slecht met mij dat ik 4 uur per dag aan een zuurstof machine hing en dat een dokter me doodleuk meldde dat ik zeer dicht bij kanker stond, zo erg was het met mijn bloed gesteld. Uiteindelijk geloofden de dokters mij, maar helpen konden ze niet.

Gelukkig belandde ik net op tijd bij Erik en Tessa. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik méér dan sceptisch was over hun zelfhulp-behandelingswijze. De dagen na de eerste behandeling waren enorm zwaar – de herxheimer reactie was ongezien zwaar – even dacht ik dat ik het niet ging halen. Na het lezen van het boek ‘licht op Lyme’ en research over bio fotonen en bio resonantie besloot ik ermee door te gaan ongeacht de hevige Herxen. De sessies nadien vielen steeds beter mee en na 8 sessies voelde ik niets meer. Een dokter heeft me nadien ook bevestigd dat de lyme allemaal dood was.

Ik ben Erik en Tessa voor altijd dankbaar. Erik voor zijn kennis, inzichten en het delen van zijn fantastische zelfhulp-behandelingsmethode en Tessa voor haar begrip, coaching en aanmoediging om door te zetten.

In geval van Lyme staat deze zelfhulp-behandelingsmethode met glans op nummer één en komt antibiotica ergens op een van de laatste plaatsen. Momenteel versterk ik mijn lichaam nog nutrieel en ga ik naar therapeuten om verder te revalideren, maar mijn leven heb ik ongetwijfeld teruggekregen via fotonen therapie in combinatie met de bioresonatie.

Hans C.

Ik heb Tessa leren kennen als een gedreven vrouw. Nadat ze vanaf de grond, door de ziekte van Lyme destijds, haar leven weer opgebouwd heeft is ze nu hard bezig anderen te helpen. Dat doet ze nuchter en vol aandacht. Altijd klaar voor een goed woord voor wie dat nodig heeft. Tessa geeft goede tips en informatie. Ze staat altijd klaar als je vragen hebt.

Pluim Tessa!

Sasja

Via een vriendin van mij ben ik ongeveer een jaar geleden bij Erik en Tessa (zelfhulpgroep Nederland) terecht gekomen. Ik had last van extreme vermoeidheid.

Ik was soms te moe om uit bed te komen. Daarnaast heb ik al een groot deel van mijn leven last van hoofdpijn. Ik slikte bijna elke dag wel een paracetamol. Het waren allemaal vage, maar wel zeer vervelende klachten die een grote invloed hadden op mijn leven.

In het reguliere circuit kreeg ik geen antwoorden en werd mij verteld dat ik best een halve antidepressiva kon innemen. Dit vond ik ongelooflijk, ik heb vriendelijk bedankt en ik heb uiteindelijk besloten na meerdere goede verhalen te hebben gehoord eens een afspraak te maken bij Erik en Tessa. Ik ben goed ondersteunt en ik heb mijn organen zelf behandeld. Ik voelde mij na de zelfhulp behandelingen soms nog vermoeider dan dat ik al was. Mijn omgeving wist niet of ik er goed aan deed, maar mijn gevoel zei van wel en ik ben doorgegaan.

Nu, een jaar later ben ik blij dat ik dit gedaan heb want ik voel mij veel beter. Ik heb geen last meer van hoofdpijn en de vermoeidheid is stukken minder. Ik heb de zelfhulp behandelingen af kunnen bouwen, maar ik wil het wel af en toe bij blijven houden.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij Erik en Tessa terecht ben gekomen en je kunt gerust zeggen dat ze life-changing resultaten kunnen bereiken. Lieve Erik en Tessa bedankt!!

Candice

Lieve Tessa,
Zo mooi om met jou te delen in groepsprocessen.
Liefs

Sonja

Het is meer dan tien jaar geleden dat ik Erik voor het eerst heb ontmoet. Hij kwam om mijn paard te behandelen tegen de ziekte van Lyme. Binnen tien behandelingen was mijn paard weer helemaal fit en happy.
Ik had toen ook al klachten en er was onder andere al een Lyme bacterie aanwezig maar vanwege mijn topsport en studie had ik geen tijd om regelmatig zelf–behandelingen te ondergaan bij Erik.
Toen Erik twee jaar geleden naar Amsterdam kwam was dat voor mij een geschenk. Op dat moment had ik het lichamelijk zwaar en kreeg ik steeds meer gezondheidsproblemen.

Dit ging met ups
en downs

Ik ben een jaar lang bijna elke week voor zelfhulp behandeling naar hem toe gegaan. Dit ging met ups en downs. In het begin voelde ik mij goed maar al snel veranderde dit. Ik voelde mij slechter en werd steeds erg ziek na een zelfhulp-behandeling, ik had mega ontgiftingsverschijnselen. Ondanks dat ik me echt heel ziek heb gevoeld, voelde ik dat ik door moest zetten. Het is soms moeilijk omdat mensen in je omgeving dit vaak niet begrijpen en denken dat je verkeerd bezig bent. Maar ik probeerde altijd naar mijn gevoel te luisteren en als je beter wil worden moet je daar nou eenmaal iets voor over hebben. Daarbij is zoveel jaar (en zo’n rot bacterie als Lyme ) niet zomaar opgelost.

De zelfhulp-behandelingen vinden plaats in een groep. Ik vond dit prettig omdat je ongeveer hetzelfde meemaakt en dit geeft steun. Je praat over elkaars ervaringen, wisselt tips uit en soms luister je alleen maar.

Daarnaast kun je goed praten met Erik en weet hij vaak gelijk waar je het over hebt, biedt een oplossing of een plan van aanpak. Ook Tessa is van alle markten thuis, zij heeft zelf Lyme gehad en heeft inmiddels ook veel ervaring met Lyme patiënten.

Het ging langzamerhand beter en ik kreeg meer energie en minder klachten. Het heeft even geduurd maar het was het allemaal waard. Ik ga nu nog een keer in de zoveel maanden om het bij te houden maar doe dit meer op gevoel.

Ik ben Erik en Tessa enorm dankbaar!! Het zijn twee hele bijzondere mensen die hun uiterste best doen om mensen op weg te helpen om zich weer goed te voelen.

S.

Ik vond het gesprek met jou door de telefoon erg fijn! Het heeft me gerustgesteld en veel verhelderd.
Geweldig!!!
Dat je dit zo doet, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
Nogmaals, heel erg bedankt!

Helma

Deel dit: