• Facebook
  • Instagram
  • Youtube
+316 - 237 47 040 | tessa@takecarecoaching.nl
Take Care Coaching
  • Home
  • Mijn lyme-verhaal
    • Mijn Testimonial
    • Algemene testimonials
  • Lyme coach
    • Begeleiding
    • Tips en Adviezen
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu

Symptomen

De ziekte van Lyme maakt een groot onderdeel uit van mijn leven, eerst jaren als patiënt en nu al jaren als coach. Mijn gezondheidsklachten begonnen op mijn twaalfde jaar, in de zomervakantie dat ik van de basisschool naar de middelbare school ging. Die zomer had ik last van een dubbele oorontsteking en angina en in de periode erna kwamen er steeds meer klachten bij. Zo had ik onder andere griepachtige verschijnselen, last van hoofd- en nek pijn en was ik constant ontzettend moe. Mijn gewrichten gingen steeds meer pijn doen en ik kreeg last van mijn hart en hartkloppingen. Daarnaast kreeg ik problemen met slapen, mijn darmen en met mijn concentratie. Ik was vergeetachtig, had met regelmaat moeite met praten en last van dubbelzien. Voor licht werd ik overgevoelig evenals voor (harde) geluiden en bouwde verschillende allergieën op. Daarnaast had ik spierkrampen- en trillingen en na een aantal jaar ook geen gevoel meer in mijn benen.

Zoektocht en diagnose

In de loop van de jaren ging ik de medische molen door. Al met al bezocht ik zo’n 25 uiteenlopende artsen en therapeuten en tot hun spijt konden zij mij niet vertellen wat ik precies onder de leden had. Alle testen en (bloed)onderzoeken die werden uitgevoerd bleken negatief. In al die jaren heb ik allerlei verschillende behandelmethodes geprobeerd in de hoop mij beter te gaan voelen. Ik bleef zoekende en zo’n tien jaar later, ik was inmiddels begin twintig, kwam ik bij een arts terecht die mijn bloed in Duitsland liet testen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat ik de ziekte van Lyme had.

Wat was ik op dat moment ‘blij’. Eindelijk wist ik wat ik had en had ik een diagnose dus ik zou snel beter worden…dacht ik. De realiteit was echter anders en pas weer bijna tien jaar later zou ik mij echt klachten-vrij voelen.

Jaren had ik van alles geprobeerd en niets hielp. Wat nu?

Na de diagnose ‘Lyme’ volgde meerdere antibioticakuren. De eerste jaren middels pillen en uiteindelijk, ik was toen eind twintig, ook via een infuus. Twee keer in de week voor een periode van vijf maanden kreeg ik dat toegediend en ook dit had niet het gewenste resultaat. Ik bleef mij hondsberoerd voelen en ook de uitslagen gaven aan dat de Lyme nog volop aanwezig was in mijn lichaam. Op dat moment was ik de wanhoop nabij: ik kon werkelijk niets meer en zat hele dagen op de bank. Ik moest s’ochtends kiezen: ga ik douchen of ontbijten? Beide activiteiten kon ik namelijk niet op een dagdeel doen. Jaren had ik van alles geprobeerd en niets hielp. Wat nu?

Op dat moment werd ik via via gewezen op fotonen-en resonantie zelfhulp behandelingen en ik besloot het erop te wagen; slechter dan ik mij op dat moment voelde kon het niet worden en baat het niet dan schaadt het niet dacht ik.

Zelfhulp

Tijdens de eerste sessie had ik gelijk het gevoel dat dit zou kunnen werken voor mij. Er werd mij duidelijk uitgelegd wat de fotonen-en resonantie zelfhulpsessies inhielden en in de loop van de tijd werd mij alles steeds duidelijker. Ik leerde naar het ‘totaalplaatje’ te kijken, werd mij bewust van het zelf-herstellend vermogen van het lichaam en welke invloed je zelf hebt op je gezondheid. Facetten als voeding, supplementen, ontgifting en het versterken van het afweersysteem zijn essentieel. Daarnaast spelen een optimale ademhaling en de mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling ook een belangrijke rol.

Positief resultaat

Ik besloot met alle bovengenoemde facetten aan de slag te gaan, voor een zo’n goed en snel mogelijk resultaat. Na verloop van tijd begon ik een positief verschil te merken, de klachten werden ietsje minder en wat beter te dragen. De pijnen in mijn gewrichten namen in de loop van de tijd af en beetje bij beetje kreeg ik meer energie. In de loop van de maanden werden alle klachten geleidelijk aan minder en nam de frequentie van de behandelingen af. Met een jaar was ik op het niveau dat ik weer veel kon.

Met een jaar was ik op het niveau dat ik weer veel kon

Ziek zijn is hard werken maar beter worden net zozeer. Het aanpakken van de Lyme en mijn volledige aandacht schenken aan alle omgevingsfactoren was lang niet altijd even makkelijk. Het koste soms veel energie en vergde veel doorzettingsvermogen maar uiteindelijk heeft het mij een zeer mooi en positief resultaat opgeleverd!

Voor mijn gevoel is mijn leven echt begonnen toen ik dertig jaar werd. Het is geweldig dat ik nu mijn leven leef zonder klachten en kan doen wat en wanneer ik dat wil!

Geïnspireerd door mijn eigen herstel informeer en motiveer ik nu anderen. Ik werk als Lyme Coach en ben werkzaam voor Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland.

BEGELEIDING
TIPS
Deel dit:

Contact

Take Care Coaching
Korte Kleverlaan 87
2061 ED, Bloemendaal
06 - 237 47 040
tessa@takecarecoaching.nl

KvK: 60109084
BTW: 1901910240B01

Volg mij….

Volg mij….

Volg me op Insta…

tessa_gerrits

~ 17 jaar ziek-zijn ten opzichte van 8 jaar klac ~ 17 jaar ziek-zijn ten opzichte van 
 8 jaar klachten-vrij zijn ~ 

Wat van mijn persoonlijke woorden over hoe beroerd het met mij ging en hoe goed het nu gaat.

Dat het een inspiratie mag zijn voor de huidige Lyme patiënt. Om door te zetten én vol te houden. Ook na zoveel jaar kan het dus wél. 

Kijk mijn hele filmpje via de link in de bio. 

🎥 @thijstuijt 

#weekvandeteek #ziektevanlyme #awareness #ervaringsdeskundige #lymezelfhulpgroep #samenbeter #klachtenvrij
~ Erger dan de ergste pijn is de pijn van onbegrip ~ Erger dan de ergste pijn is de pijn van onbegrip ~ 

Een veel voorkomend gespreksonderwerp met cliënten is ‘het onbegrip’. Zowel uit de directe als indirecte omgeving. Vaak is aan de buitenkant weinig te zien en meestal zijn ze goed-lachs.

Maar niks is minder waar, achter die lach gaat veel schuil. Ze hebben zich een manier aan moeten meten om de dag door te komen en dus zetten ze een masker op op de momenten dat ze ergens zijn en niemand die ziet hoe ze het thuis moeten bezuren. 

Ik hoor dagelijks dat het onbegrip van hun naasten veel pijn doet. De patiënt voelt zich al alleen in het ziekte-proces en daarnaast ook in het niet worden gezien en gehoord. 

Een man die al jaren dezelfde vrouw heeft en zij die hem niet snapt, een moeder die niet wordt geloofd door haar dochter. Vrienden die niet meer bellen en berichtjes die niet meer worden ontvangen. 

In tranen luchten ze hun hart en ik vind het elke keer hartverscheurend om te horen. 

En ik denk alleen maar: hoe dan? 
Waarom is er geen begrip?

Die vrouw weet toch dat haar man altijd met liefde hard heeft gewerkt voor zijn gezin en het nu niet meer kan? Die dochter weet toch dat haar moeder altijd alles voor haar deed en klaarstond voor haar en haar kinderen? Zij weten toch wat zij konden en zien dan toch wat zij nu niet meer kunnen? 
Blijkbaar wíllen zij het niet zien denk ik dan.

Alsof de zieken het zelf oké vinden dat ze hele dagen thuis zitten? Dat die man zijn gezin niet meer wil onderhouden? Dat oma haar kleinkinderen niet te logeren wil hebben? Dat zij accepteren dat hun leven niet meer is zoals het was?

Nee! Deze mensen werken juist ontzettend hard aan hun herstel! En vertellen mij hoe ze in hun eigen eenzaamheid dubbel zo hard werken omdat zij de, oh zo gewenste, support missen. 

Ik vraag vaak wat ze erger vinden, de Lyme of het onbegrip. Steevast geven ze dan het onbegrip aan. Energie om te vechten tegen de Lyme halen ze altijd, bewonderenswaardig genoeg, wel weer ergens vandaan. Maar het gevecht tegen het onbegrip slóópt ze. 

Lyme is vaak onzichtbaar. Het onbegrip is altijd onzichtbaar. En die wond, die doet dus vaak het meeste pijn. 

📸 @sjfotografie 

#weekvandeteek #ziektevanlyme
~ Week van de Teek~ Morgen gaat de ‘Week van d ~ Week van de Teek~ 

Morgen gaat de ‘Week van de Teek’ weer van start. Deze is in het leven geroepen om ‘awereness’ te creëren, op verschillende gebieden. Onder andere om mensen te wijzen op de gevaren van teken maar ook om meer begrip te krijgen voor de Lyme patiënt. 

Om mijn persoonlijke steentje bij te dragen om meer aandacht en (h)erkenning te krijgen voor de Lyme patiënt post ik de komende 5 dagen over onderwerpen die ik zeer regelmatig meemaak in de praktijk. 

Elke Lyme patiënt loopt tegen hetzelfde aan: het onbegrip, de vooroordelen en het gevoel van onmacht zijn enkele voorbeelden. Om over het schuldgevoel, de beperkingen en de afhankelijkheid die Lyme met zich meebrengt nog maar te zwijgen. 

Ik zeg altijd tegen mijn cliënten: iedereen heeft zijn eigen verhaal maar uiteindelijk hebben jullie allemaal hetzelfde verhaal: het is voor iedereen een lange zoektocht, ze lopen stuk voor stuk tegen dezelfde dingen aan en uiteindelijk moet je het zelf doen. 

Zo heb ik het zelf ook ervaren. 
Maar als we het op deze manier een klein beetje samen kunnen doen is fijn, toch?✨

📸 @sjfotografie 

#weekvandeteek #ziektevanlyme #awareness #ervaringsdeskundige #lymezelfhulpgroep #samenbeter
~ Als je vertrouwen hebt hoef je niet de hele trap ~ Als je vertrouwen hebt hoef je niet de hele trap te zien om de eerste stap te zetten ~

Cliënten vragen mij regelmatig hoe ik mijn proces heb ervaren. 

Eerlijk? Die trap zag ik ook niet hélemaal voor me toen ik startte met resonantie en fotonen. Maar ik vóelde vanaf het begin aan alles dat ik stapje voor stapje vooruit zou gaan en vertrouwde op mijn gevoel. 

Het was een fucking zware klim. 
Ik heb geploegd en geklauterd en ben treden naar beneden gedonderd. 
Maar hup, ik wist elke keer weer omhoog te klimmen. In het tempo waarop mijn lichaam het aankon. 

Op dagen waarop ik het amper trok en het soms niet meer zag zitten keek ik achterom en als ik dan zag waar ik stond, was niet verder gaan geen optie, ik moest dóórrrr.

In vertrouwen dat het goed zou komen. ‘Vertrouwen’ was one of my key-words. 

Het is prachtig dat ik mensen die bezig zijn met hun eigen klim mag begeleiden. Het gaat met vallen en opstaan maar ook zij weten zichzelf weer bij elkaar te rapen. Veel van hen zitten inmiddels ook bovenaan of zijn er bijna. Anderen zijn halverwege of net begonnen. 

Samen beklimmen wij die trap, tree voor tree, in ieders eigen tempo en in vertrouwen🤎

📸 @sjfotografie 

#vertrouwen #ziektevanlyme #ervaringsdeskundige #coach #fotonen #resonantie
En dan ontvang je deze...🥰 #nationalecompliment En dan ontvang je deze...🥰
#nationalecomplimentendag
Love it #lely #hierkanikdusechtvangenieten #hetzij Love it
#lely #hierkanikdusechtvangenieten #hetzijndekleinedingendiehetdoen
Even de wind door de haren #strandwandeling #altij Even de wind door de haren #strandwandeling #altijdeengoedidee
💫2021💫 Kom maar op, ik treed je met open viz 💫2021💫
Kom maar op, ik treed je met open vizier tegemoet!

Lieve volgers, ik wens jullie het allerbeste🙌

📸 @sjfotografie
Dit. Dus.✨ Dit. Dus.✨
~ Acceptatie is het grootste geluk ~ Jaren gelede ~ Acceptatie is het grootste geluk ~

Jaren geleden las ik deze spreuk en die kwam nogal binnen. Waarom wist ik op dat moment nog niet maar de woorden bleven door mijn hoofd spoken. Waarom raakte precies deze zin mij zo? In die vraag wilde ik het antwoord vinden. 

Ik dacht altijd dat ik de Lyme geaccepteerd had tot ik er achter kwam dat dat niet zo was. Ik wilde altijd het meisje zijn met dat donkere haar en niet dat meisje met Lyme. Jaren voelde het als een gevecht tegen de ziekte maar ook als een gevecht met en tegen mijzelf. 

De ‘waarom-vraag’ speelde hierin een dubbele rol. Aan de ene kant vroeg ik mij af waarom ik het had en het mij was overkomen. Aan de andere kant voelde ik intuïtief dat het goed zou komen en mij iets moois zou brengen.

Ik moest voor mijzelf hardop durven zeggen: “Ik ben Tessa en ik heb Lyme. Ik zal er alles aan doen om er vanaf te komen, wat ik er ook voor moet doen en laten. En tot die tijd moet ik accepteren dat ik het heb”.

Ik besefte dat ik alleen mijzelf had, alleen dit lichaam en hier zou ik het de rest van mijn leven mee moeten  doen. Ik moest vriendjes worden met mijzelf; wilde ik dit gevecht gaan winnen dan moesten we het samen doen, mijn lichaam en ik en niet ieder apart. 

Uiteraard was dit een proces maar het moment van het accepteren van het hebben van Lyme was één van de belangrijkste in mijn leven. Het voelde als een soort bevrijding en van daaruit kon ik op een andere manier verder.

Zeg ik dat dit voor iedereen met Lyme geldt? Nee, maar voor mij was het een tool en hopelijk mag het een inspiratie zijn voor anderen.

📸 @sjfotografie 

#acceptatieisdewegnaarheling
~Having a sister is like having a best friend for ~Having a sister is like having a best friend for life~

En ik heb écht de beste, lucky me. 

#nationalezussendag #ditvindtzevastnietleuk #maarikdoehettoch😘

📸 @sjfotografie
“Lach zolang je leeft want je leeft zolang je la “Lach zolang je leeft want je leeft zolang je lacht” 

#oneofmyfavoritequotes 

📸 @sjfotografie
~Lyme-fighters~ Throwback yesterday: dagje op sta ~Lyme-fighters~

Throwback yesterday: dagje op stap met deze vriendin. 

Op zich niet heel bijzonder zou je zeggen. Maar voor ons wel. Wij hebben elkaar namelijk leren kennen doordat zij bij ons is geweest als Lyme patiënt bij de @lymezelfhulpgroep 

Zij kwam zó ziek binnen, had veel klachten en kon amper lopen. Samen hebben wij haar proces doorstaan. 
Wat een bikkel, ook zij is hersteld en heeft haar leven terug! 

Wij hebben genoten: heerlijk over het strand gewandeld en het was nogal winderig maar hee, wij zijn wel wat tegenwind gewend😉

#genietmomentjes #friends #heerlijkedaggehad #ziektevanlyme #overwonnen
~ Mijn klachten ~ Eerlijk gezegd kan ik mijzelf s ~ Mijn klachten ~

Eerlijk gezegd kan ik mijzelf soms ook niet voorstellen hoeveel klachten ik toen had en hoe goed het nu gaat, al zoveel jaren. 
Een wereld van verschil✨

Mijn hele verhaal kan je bekijken via de link in mijn bio. 

🎥 @thijstuijt 

#ziektevanlyme #overwonnen #klachtenvrij
Challenge accepted❤️ Thank you @secbrugman Challenge accepted❤️

Thank you @secbrugman 

#womanempowerment #womensupportingwomen #powertothewomen #spreadtheword
~ Groeien ~ Naïm. Mijn grote kleine held. Toen ~ Groeien ~

Naïm. Mijn grote kleine held.

Toen je 2jr geleden bij ons binnenkwam kon je niet eens je jas uit trekken. Je was zo ziek, te klein en te mager. Tranen in mijn ogen, van medelijden.

Wat heb je doorgezet en we zagen je opknappen. Hebben je gezondheids-en ondernemings successen mee beleefd. 
We hebben je groter en sterker zien worden. Heerlijk, om nu elke keer als je er bent te kijken of je inmiddels langer bent dan ik! Een makkelijke wedstrijd voor je, met mijn 1.68 cm:-)

Afgelopen week had ik een fijn gesprek met je moeder. Ze zei dat ik ook als een ‘moeder’ voor je voelde omdat ik je altijd begreep, precies wist wat je doormaakte. Én wij bespraken dat de intervallen dat je langskomt veel langer gaan duren. Tranen in mijn ogen, van blijdschap. 

Lieve Naïm, groei! Letterlijk én figuurlijk! Jij wordt die lange knul die zijn missie gaat verkondigen! Ga de wereld in! Ik blijf je volgen♥️

@naim_abed #overcome #improve #succesverhaal #lymefighter #lymevereniging #lymemagazine #lymezelfhulpgroep #samenbeter
@doutzen ♥️ Doutzen heeft zo’n mooie en per @doutzen ♥️

Doutzen heeft zo’n mooie en persoonlijke testimonial gemaakt over ons! Diep geraakt was ik toen ik het voor het eerst hoorde. Dankbaar, dat ze dit wilde doen. Én dankbaar dat ze 2 jaar geleden voor ons koos en ik haar dus de afgelopen tijd heb mogen zien en spreken. Van binnen is ze namelijk nét zo mooi.

Bekijk haar hele filmpje via de link in mijn bio!

🎥 @thijstuijt
🌟Zooooo blij met dit filmpje🌟 Kijk de hele 🌟Zooooo blij met dit filmpje🌟

Kijk de hele versie én alle persoonlijke verhalen via de link in mijn bio!

🎥 @thijstuijt Thanks for all!

#verdergeenhastagsnodig 😃
If I ever tell you about my past, it’s never bec If I ever tell you about my past, it’s never because I want you to feel sorry for me, but so you can understand why I am who I am.
•
Juist vanuit dat verleden doe ik nu wat ik het liefste doe: huidige Lyme patiënten bijstaan tijdens hun zelfgenezings-proces.
•
Neem gerust eens vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor je kan betekenen! 
Wie weet spreken wij elkaar snel?!
•
#ziektevanlyme #coach
Heb een leuke shoot gehad dus voortaan laat ik mij Heb een leuke shoot gehad dus voortaan laat ik mijn smoelie vaker op de socials zien😉

Foto’s gemaakt door @sjfotografie een aanrader!!
Meer laden… Volgen op Instagram

Recente berichten

  • Algemene testimonials
  • Mijn testimonial
  • Foto’s lezing 2-2-2020

Extra interessant…


Links

- Lyme Zelfhulpgroep Nederland
© 2021 - Take Care | powered by WebSteps
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Disclaimer
Scroll naar bovenzijde