In de greep van Lyme

Als geen ander weet ik wat een Lymepatiënt doormaakt, wat de ziekte met iemand doet en waar men tegen aanloopt. Ik weet hoe het voelt om door Lyme in de greep te worden gehouden en om dingen wel te wíllen maar niet te kúnnen. Het is een lange, moeilijke, eenzame strijd en het voelt alsof er geen toekomst is. Inmiddels ervaar ik alweer een tijd hoe het is om wel een toekomst te hebben en hoe het leven hoort te zijn. Ik heb geen klachten meer en kan weer léven.

Je staat er niet alleen voor

Als Lyme ervaringsdeskundige weet ik dat er naast het ziek zijn ook andere factoren meespelen die het leven niet makkelijker maken. De misdiagnoses, het onbegrip vanuit de omgeving, de vooroordelen en het gevoel van onmacht zijn enkele voorbeelden. Om over het schuldgevoel, de beperkingen en de afhankelijkheid die Lyme met zich meebrengt nog maar te zwijgen. Ik weet hoe frustrerend en verdrietig het is om telkens op te moeten boksen tegen iets in het lichaam waarvan je het idee hebt niet te kunnen winnen.

Je kunt iets pas voor 100% begrijpen als je het zelf ook hebt meegemaakt

Ben je benieuwd naar mijn herstel-verhaal? Wil je mijn persoonlijke tips en adviezen? Ben je op zoek naar een luisterend oor en (h)erkenning? Contact mij dan, ik kijk naar je uit!

Lyme Zelfhulpgroep Nederland

Ik ben zeer nauw betrokken bij Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland. Erik Noteboom is hier de initiatiefnemer van en binnen deze groep werken wij samen. Lyme Zelfhulpgroep Nederland is een groep van Lymepatiënten die begrijpen en meevoelen in de problemen die de aandoening veroorzaakt. De afgelopen jaren heb ik meegelopen met Erik, bouwbioloog en uitvinder van diverse therapeutische machines, gericht op het natuurlijk herstel van het lichaam. Hij is ontwikkelaar van onder andere het LTN-4 en LTN-4 Pro Lyme systeem en begeleidt al vele jaren met succes mensen met Lyme bij hun zelfhulp.