Tijdens mijn herstel van de ziekte van Lyme wilde ik naast mijn behandeling alles doen om mijn lijf te ondersteunen. Het was immers keihard aan het werk voor mij. Goed voor mijzelf zorgen en de juiste voeding ging mij steeds beter af. Alleen dat bewegen, hoe dan? Een uurtje naar de gym klonk als een utopie.

flexbounce

Mijn dochter op de fiets naar school brengen was vroeger natuurlijk een koekie en even lopen naar de supermarkt een eitje. Als ik niets deed duizelde het al voor mijn ogen. Los van de angst om toch een stukje te gaan lopen, wist ik zeker dat mijn minimale energie die ik op een dag had dan op was.

 

Flexbounce

 

Toen Tessa mij vertelde over de Flexbounce moest ik ook een beetje lachen. Serieus, ik trampoline springen? Ik besloot het te proberen. Iedere dag 2 minuutjes zachtjes bouncen nadat ik uitgepuft was van mijn ochtendritueel. Spotify aan en soms gewoon onder Koffietijd.
Eerlijk, die 2 minuten vlogen natuurlijk voorbij en ik was echt trots op mijn prestatie. Ik nam mijzelf voor de Flexbounce iedere dag even te gebruiken en iedere week een minuutje aan vast te plakken zonder er enige druk voor mijzelf op te leggen. Ook na mijn behandelingen ging ik vaak nog even bouncen om de vele toxines beter te kunnen afvoeren.

Wat ik heel fijn vond, is dat ik mij voor meer stabiliteit kon vast houden aan de Flexbounce. Hoe klein de stapjes ook waren, ik had het gevoel dat ik wat aan beweging deed en dat voelde zo goed. Ook merkte ik vooruitgang in mijn conditie en bovendien door stap voor stap mijn grens te verleggen kreeg ik enorm veel plezier in het bouncen.

Mijn Flexbounce heb ik gewoon in de woonkamer neergezet met als gevolg dat mijn dochter van 6 er ook dagelijks op springt! Inmiddels ben ik ook weer gaan wandelen met als vast onderdeel een hele hoge trap midden in het bos. Dit gaat me goed af. Met mijn Flexbounce heb ik stap voor stap conditie kunnen opbouwen in een veilige omgeving. Ik heb er nog iedere dag plezier van!

Marije Verberne, 33 jaar

Deel dit:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *