Begeleiding

Ik werk samen met Erik Noteboom voor Lyme (Borrelia) Zelfhulpgroep Nederland en vanuit onze eigen ervaringsdeskundigheid begeleiden wij mensen met Lyme. Erik is ook jaren Lymepatiënt geweest en is uitvinder van diverse therapeutische machines, gericht op het natuurlijk herstel van het lichaam. Hij is ontwikkelaar van de BTN2 de-blokkade kast en het LTN-4 Lyme-systeem en onder andere deze apparaten zijn voor zelfhulp-behandelingen beschikbaar op de groep.

Door het gebruik van deze zelf ontworpen systemen, het aanpakken van omgevingsfactoren als voeding en straling en inzichten op verschillende vlakken, hebben wij onze successen behaald.

Mensen begrijpen elkaar
en ze vinden er (h)erkenning

Op de groep ontmoet je Lyme-genoten die in een vergelijkbare situatie zitten. Ze begrijpen elkaar en je vindt er erkenning en herkenning. Men hoeft elkaar niks uit te leggen want eigenlijk heeft iedereen ‘hetzelfde verhaal’. Vaak hebben mensen er al een lange weg opzitten voordat ze de diagnose ‘Lyme’ kregen. Er worden ervaringen en informatie gedeeld en men ondersteunt en motiveert elkaar bij de zelf-genezing. Gezelligheid, een grapje en een traan: alles kan en mag. Wat is er mooier dan samen beter te worden?

Ervaringen met Lyme delen

Wij hebben ervoor gekozen om in groepsverband te werken omdat je als Lymepatiënt vaak in een isolement komt. De meerwaarde van ‘het groeps-gevoel’ is dan ook groot en tijdens je sessie zit je tegelijk met een andere Lyme-genoot. De zelfhulp-apparatuur is per uur te huur op onze locaties in Amstelveen en Drachtstercompagnie en ik begeleid de groep in Amstelveen.

Begeleiding en sessies – ervaringen met lyme delen